Extraljus på en bil ökar körsäkerheten enligt många

Ett ämne som ofta diskuteras på diverse forum är extraljus och dess betydelse. I vissa delar av Sverige utgör extraljus en viktig säkerhetsaspekt på grund av vilt som kan springa in på körbanan. Dock går det skilda meningar kring lampornas vara och icke vara. Att extern fordonsbelysning bländar medtrafikanter är vanligt förekommande men lamporna i sig bör inte beskyllas för det utan istället är det föraren som sitter bakom ratten. Vid mötande trafik är det viktigt att man stänger av extraljusen för att undvika dessa problem. Jag rekommenderar att man tar sig en ordentligt funderare innan man väljer att montera något på sin bil, vissa bilmärken har som standard en relativt dålig belysning och då kanske det faktiskt är aktuellt med extraljus. Skillnaden mellan extraljus till bil eller till lastbil är minimal, rent generellt är det samma typ av produkter som används för samtliga fordon även om det finns undantagsfall.

Skaffa dig starthjälp din bil med en startbooster

Många som gillar att meka med bilen glömmer ibland det mest väsentliga. Ett typiskt exempel är att skaffa sig en startbooster eller starthjälpsbatteri som det också kallas som kan komma väl till användning under en kall vintermorgon. Det finns inget värre än när bilen inte vill gå igång och du sitter där i din bil och är oförmögen att ta dig någonstans. I dessa situationer är starthjälp i princip den enda lösningen som finns att tillgå. Det finns många olika batterier med olika egenskaper så det gäller att läsa på innan man tar ett beslut. En startbooster

För dig som behöver lite vägledning

Jag vill passa på att rekommendera en väldigt bra webbplats för dig som vill lära dig mer om fordonsbelysning. Webbsajten ledramptest.se ger dig den senaste informationen om situationen som råder på marknaden och kan därmed bli ett viktigt verktyg i jakten på en prisvärd ramp.